“Smartvatten voorkomt buitensporige kosten”

Tags: hotel water use, prevent water damages, recommendation, remote monitoring, remote monitoring service, Smartvatten, smartvatten results, water consumption, water leakages, water management, water usage in hotels,

Smartvatten voorkomt buitensporige kosten

Een van de toonaangevende congres- en kuurhotels in Finland, Hotel Haikko Manor & Spa, werkt sinds het voorjaar van 2017 samen met Smartvatten. Het slimme waterlekdetectiesysteem van Smartvatten monitort voortdurend het waterverbruik van het hotel en alarmeert het personeel als het verbruik ongebruikelijk hoog wordt.

Hotel Haikko Manor & Spa is bekroond met de Sustainability Award van de European Hotel Managers Association (EHMA). Onlangs is het hotel gecertificeerd door het Green Key duurzaamheidsprogramma. CEO Juha Mähönen en directievoorzitter Veikko Vuoristo zijn van mening dat duurzaamheid een van de kernwaarden van ieder hotelbedrijf moet zijn. Smartvatten helpt Hotel Haikko Manor & Spa om duurzamer te zijn.

“We gebruiken het systeem van Smartvatten nu al ongeveer een jaar en we zijn erg blij met hoe het werkt,” vertelt Mähönen, die ook adviseur en nationaal afgevaardigde is in de EHMA.

Potentiële besparingen zijn gigantisch

Vuoristo: “Ik zie Smartvatten als een soort verzekering. We betalen een nominale vergoeding voor de dienst en ik weet vervolgens dat als er een waterlekkage optreedt, dit onmiddellijk wordt opgemerkt.”

Smartvattens lekdetectie op afstand monitort en documenteert het waterverbruik, zodat de medewerkers van het hotel dit niet meer handmatig hoeven te doen. In grote gebouwen zoals hotels kunnen zelfs relatief kleine lekkages de waterrekening fors opdrijven. Een onopgemerkte lekkage in een toilet kan wel 1000 euro per jaar kosten.

“Vaak zijn de lekkages zo klein dat ze niet zichtbaar zijn voor het blote oog, maar Smartvatten spoort ze op. De potentiële besparingen zijn gigantisch,” licht Vuoristo toe.

Het systeem is eenvoudig in gebruik

Mähönen en Vuoristo zouden Smartvatten aanraden aan elk hotel. Het systeem heeft hen niet alleen geld bespaard, maar ze vonden het ook erg gebruiksvriendelijk.

Mähönen concludeert tevreden: “Ik ben vooral blij met Smartvatten omdat het hele systeem zo eenvoudig te implementeren was. Ons waterverbruik wordt nu 24 uur per dag efficiënt gemonitord.”

Terug

Prijs € 2,- per dag per hoofdwatermeter (ex. btw)

  • Inclusief installatie, onderhoud, verbinding en servicekosten
  • Kan op elk moment opgezegd worden

Het product wordt per koerier bezorgd.

1. Gegevens van het gebouw

Name van het gebouw

Straat

Stad
Postcode
Aantal watermeters

2. Gegevens van de contactpersoon

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van de monitoring op afstand van Smartvatten