Monitoring op afstand heeft zichzelf met één waarschuwing terugverdiend

Tags: Envera, fiksuvesi kokemuksia, fiksuvesi tuloksia, käyttövesikustannukset, Smartvatten, taloyhtiön vesivuoto, vedenkulutuksen etäseuranta, vedensäästö, vesivuotohälytys, älykäs veden mittaus,

Woningcorporatie Itäkumpu, opgericht in 1968, is gevestigd in de stad Iivisniemi, in de Finse gemeente Espoo. Met 144 appartementen biedt Itäkumpu onderdak aan ongeveer 250 personen. De organisatie is naar behoefte gemoderniseerd. De renovaties zijn gecoördineerd door Ari Kiviniitty, Gebouwbeheerder AIT van Etuisännöinti, ook in Espoo.

Implementeren van de Smartvatten-service

Begin december 2015 is de Smartvatten-service voor monitoring op afstand geïmplementeerd. De waterbesparende installaties werden uitgevoerd voor Kerstmis.

“Het belang van monitoring op afstand is onmeetbaar, omdat het belangrijke risico's elimineert.”

“Monitoring op afstand implementeren was een makkelijke beslissing voor het bestuur van de woningcorporatie, omdat dit inbegrepen is in de Smartvatten-service. In combinatie met waterbesparende installaties is het een investering met een duidelijke terugverdientijd.”

Voorheen werden de meters één keer per maand uitgelezen en de verbruiksgegevens werden in het beschikbare systeem ingevoerd en willekeurig geanalyseerd. “Het belang van monitoring op afstand is onmeetbaar, omdat het belangrijke risico’s elimineert,” legt Kiviniitty uit.

Lekkagewaarschuwing

Eind januari was er een storing in een toiletinstallatie in Itäkumpu. Met behulp van de monitoring op afstand werd het lek onmiddellijk gedetecteerd en werden er waarschuwingen naar de beheerder en de onderhoudsdienst gestuurd. Een onderhoudsmedewerker van Soukan Huolto vond welke apparatuur precies lekte en repareerde het kapotte mechanisme snel. Het ging om een aanzienlijk lek, waardoor er elke minuut 8 liter water direct uit het apparaat in de wasserij van de woningcorporatie in de riolering lekte. Op jaarbasis zouden de kosten van zo'n lek meer dan 13.000 euro bedragen als het probleem niet zou zijn opgelost.

“Envera krijgt van ons de hoogst mogelijke score voor het lekalarm en de communicatie. Het snelle handelen van Soukan Huolto om het lek te lokaliseren verdient ook lof.”

Aanbevolen door de gebouwbeheerder, gewaardeerd door de directie

Beheerder Kiviniitty kijkt uit naar de volgende bijeenkomst in Itäkumpu.

“Ik weet zeker dat het bestuur van de woningcorporatie tevreden is over het project. Ze willen vast graag weten dat het waterbeheer in orde is en dat het risico op lekkages tot een minimum beperkt is,” zegt Ari Kiviniitty. “Natuurlijk beveel ik de Smartvatten-service aan voor iedere woningcorporatie! De waterbesparende installaties en de monitoring op afstand zijn precies wat slimme woningcorporaties nodig hebben,” besluit Kiviniitty.

Terug

Prijs € 2,- per dag per hoofdwatermeter (ex. btw)

  • Inclusief installatie, onderhoud, verbinding en servicekosten
  • Kan op elk moment opgezegd worden

Het product wordt per koerier bezorgd.

1. Gegevens van het gebouw

Name van het gebouw

Straat

Stad
Postcode
Aantal watermeters

2. Gegevens van de contactpersoon

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van de monitoring op afstand van Smartvatten