Tuomas Igoni van Senate Properties: “Smartvatten is geniaal in zijn eenvoud”

Tags: envera testimonials, remote monitoring, remote monitoring service, senate real estate, Smartvatten, smartvatten results, testimonial, water consumption,

Senate Properties is de grootste eigenaar van onroerend goed in Finland. Als het aan hem lag, zou gebouwenbeheerder Tuomas Igoni het Smartvatten-systeem van Envera onmiddellijk installeren in alle Senate Properties-gebouwen.

In juni 2016 begon Senate Properties, de grootste eigenaar van onroerend goed in Finland, met het testen van Envera's Smartvatten-service in tien van hun gebouwen. Alle staatseigendommen, van musea tot politiebureaus, worden beheerd door Senate Properties. In totaal gaat het daarbij om 9700 gebouwen. Beheerder Tuomas Igoni is verantwoordelijk voor drie van de Smartvatten-testlocaties.

Igoni licht het uitgangspunt van de samenwerking toe: “Waterlekkages kosten veel geld, vooral als er water in de constructies lekt. We dachten al jaren na over manieren om het waterverbruik op een redelijke manier in de gaten te houden, maar we vonden geen mogelijke oplossing. Totdat Envera ons benaderde en ons het Smartvatten-systeem voor monitoring op afstand liet zien. Dit leek ons wellicht een werkbare oplossing en we zijn begonnen met het testen van het systeem.”

“Als het aan mij lag, zou het systeem onmiddellijk in al onze gebouwen worden geïnstalleerd”

Igoni prijst het eenvoudige idee om op afstand watermeters te controleren, wat hij nog niet eerder had gezien.

“De oplossing is geniaal in zijn eenvoud. We zien dezelfde metingen als het waterbedrijf, dus het is onmogelijk dat onze cijfers niet overeenkomen. Ik ben verbaasd dat een dergelijk systeem nog niet eerder is uitgevonden. Envera heeft een oud probleem genomen, het vanuit een nieuw perspectief bekeken en vervolgens zijn ze met een oplossing gekomen.”

De samenwerking tussen Senate Properties en Smartvatten zal zeker worden voortgezet, in ieder geval op de locaties waar het systeem al geïnstalleerd is. In de toekomst zou de samenwerking aanzienlijk kunnen worden uitgebreid. Tenminste, als het aan Igoni ligt.

“Als het aan mij lag, zou het systeem in al onze gebouwen worden geïnstalleerd. Onmiddellijk. De financiële investering in de Smartvatten-service is relatief klein in vergelijking met de voordelen die zij oplevert.”

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk elektronisch systeem

Met de monitoring op afstand van Smartvatten kan Senate Properties het waterverbruik en eventuele afwijkingen hierin in real time monitoren. Onderhoudsmedewerkers hoeven ter plaatse geen watermeters meer af te lezen, omdat de verbruiksgegevens automatisch worden geregistreerd in het elektronische onderhoudslogboek van Senate. Igoni heeft geen aparte ID's of wachtwoorden nodig voor het systeem.

“Het is echt geweldig dat Smartvatten de meterstanden rechtstreeks heeft geïntegreerd in ons elektronisch onderhoudslogboek. Het kopiëren van de gegevens van het ene systeem naar het andere zou omslachtig geweest zijn. Bovendien hebben we geen aparte ID's en wachtwoorden nodig voor het systeem. Ik heb al vier pagina's met ID's en wachtwoorden voor verschillende systemen, dus meer is echt overbodig,” lacht Igoni.

“Waterlekken in onze gebouwen kunnen fatale gevolgen hebben, niet alleen financieel.”

Het belangrijkste aspect van het Smartvatten-systeem is voor Igoni de lekwaarschuwingsfunctie. Als er extra verbruik wordt geregistreerd dat boven de standaardcijfers uitkomt, bijvoorbeeld 's nachts, geeft het systeem een waarschuwing af en kan het lek snel worden opgespoord. En snel handelen kan bij lekkages tot aanzienlijke besparingen leiden.

“In onze gebouwen met cultuurhistorische betekenis, bijvoorbeeld musea, kunnen waterlekken fatale gevolgen hebben. Niet alles is in geld uit te drukken. Als er water lekt, hebben we nu de mogelijkheid om hier snel op te reageren. Als we ook maar één grote waterlekkage kunnen voorkomen en de waterschade binnen de perken kunnen houden, is onze investering in het systeem al terugverdiend,” concludeert Igoni.

Terug

Prijs € 2,- per dag per hoofdwatermeter (ex. btw)

  • Inclusief installatie, onderhoud, verbinding en servicekosten
  • Kan op elk moment opgezegd worden

Het product wordt per koerier bezorgd.

1. Gegevens van het gebouw

Name van het gebouw

Straat

Stad
Postcode
Aantal watermeters

2. Gegevens van de contactpersoon

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van de monitoring op afstand van Smartvatten